Blagdanski ukrasi za dom

Nadolazeći blagdani i situacija u našem okruženju, daje nam priliku da se posvetimo više uređenju i dekoracijama svog doma, ureda, automobila ili da jednostavno kupimo online ukrase ili ih izradimo sami, kao i poklone za svoje bližnje u toplini svoga doma ili ispred računala.

Ukrasiti svoj dom može svatko jer za to nije potrebno puno novaca i znanja već samo dobra volja, i vrijeme. Ideje i inspiracije možete ovdje pogledati, ili prosurfati na internetu.

Dekoracije možete i sami napraviti, ako ne želite trošiti novac, i malo se kreativno izraziti, dok ste doma. Imate dostupne na internetu razne web stranice sa uputama kako ih izraditi npr. preko you tubea. A sav materijal za vlastitu izradu, imate sigurno u svojem domu, stare novine, tkaninu, karton i sl…

Evo nekoliko primjera sa Etsy web stranice koja nudi kupnju raznih predmeta za interijer koje kreativni pojedinci, amateri i profesionalci sami rade i prodaju preko stranice. Međutim stranica može poslužiti i kao inspiracija i zanimljiva je i za razgledavanje umjetnina, predmeta, handmade dekoracija, recikliranih materijala i sl.

NORDIC Christmas Garland / Blagdanski dekor u obliku zvjezdice napravljen od recikliranja stranica knjige, može se povezati sa špagom i objesiti na kamin, zavjese, zid, prozor, Božićni jastuci za fotelje, zanimljive navlake, krpe ili ručnici su uvijek dobar način da se interijer, soba, kuhinja, blagavaona, učini zanimljivijim, da interijer više izražava vaš karakter, a uz malo truda i novaca. Jastučnice također možete sami izraditi: od kolaža od stare tkanine, ili ako u print studiju i isprintate jastučnicu po vlastitom grafičkom rješenju,
Boho Christmas Ornament ukrasi za bor ili zid, mogu biti izvezeni od konca i pamučne podloge kao na slici. Set dekoracije za božićno drvce može biti i od keramike. Ornamenti blagdanski mogu biti inspirirani lokalnim etno motivima ili nordijskim dekoracijama kao na slici time se naglašava toplina doma, tradicijonalni stil, izbjegava se kič koji nas okružuje u kad su u pitanju ukrasi za blagdane. Njih također možete sami izraditi od tijesta, keramike, glinamola i sl, koje naknadno obojite.

Više pogledajte na etsy.com